Webinar 1: From Physical to Digital, Start to 3D

In de moderne wereld speelt 3D-scannen een cruciale rol bij het transformeren van fysieke objecten naar digitale formaten. Deze webinar biedt een diepgaand inzicht in de basisprincipes van 3D-scannen, waarbij het belang en de uiteenlopende toepassingen van deze technologie worden belicht. Van gedetailleerde en nauwkeurige metingen tot kwaliteitscontrole en het creëren van digitale tweelingen, 3D-scannen biedt onmisbare voordelen voor diverse industrieën.

Tijdens de sessie leer je hoe je je eigen telefoon kunt gebruiken als een krachtig 3D-scanningapparaat. Met de juiste apps zoals 3D Scanner App (iOS), Polycam 3D Scanner (iOS & Android), en Scaniverse (Android) kun je eenvoudig objecten scannen en deze exporteren in verschillende formaten voor verdere bewerking en gebruik. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor hobbyisten en professionals die 3D-modellen willen creëren zonder dure apparatuur.

Daarnaast wordt er ingegaan op de geavanceerde technieken zoals fotogrammetrie en Neural Radiance Fields (NeRF), waarmee je 3D-objecten kunt maken van bestaande foto’s. Met deze methoden kun je zelfs complexe scènes en reflecties nauwkeurig vastleggen, wat resulteert in indrukwekkende digitale replica’s. Tools zoals RealityScan en Luma AI maken het mogelijk om naadloos workflow te integreren en je 3D-modellen verder te verbeteren.

Als je geïnteresseerd bent in het maken van virtuele tours van je huis, biedt de webinar ook waardevolle inzichten in het gebruik van drones en 3D-scanners om gedetailleerde digitale weergaven van je woning te creëren. Met software zoals 3DF Zephyr en DroneDeploy kun je eenvoudig scans uitvoeren en deze delen of inbedden in virtuele omgevingen.

Tot slot demonstreert de webinar de ultraprecisie van de Einscan SP-V2 en de Einstar, waarbij gedetailleerde kalibratie- en scansessies worden besproken. Deze high-end scanners zijn ideaal voor professionals die op zoek zijn naar maximale nauwkeurigheid en kwaliteit in hun 3D-scans.

Mis deze kans niet om je kennis over 3D-scannen te verdiepen en praktische vaardigheden te leren die je direct kunt toepassen. Bekijk de webinar en ontdek hoe je fysieke objecten moeiteloos kunt omzetten naar digitale meesterwerken.

Slide deck